renov2306.jpg
renov2307.jpg
renov2308.jpg
renov2310.jpg
renov2309.jpg
renov2311.jpg
renov2301.jpg
renov2302.jpg
renov2303.jpg
renov2312.jpg
renov2304.jpg
renov2305.jpg
renov2306.jpg
renov2307.jpg
renov2308.jpg
renov2310.jpg
renov2309.jpg
renov2311.jpg
renov2301.jpg
renov2302.jpg
renov2303.jpg
renov2312.jpg
renov2304.jpg
renov2305.jpg
klicka på siffrorna ovan för att bläddra bilderna manuellt

Mars 2014

Arbetet med att lacka inredningen fortskrider så sakteliga.Torktiden mellan målningarna är två dygn då temperaturen är endast 8-9 grader. Den låga temperaturen har ingen märkbar inverkan på själva lackningsarbetet mer än den förlängda torktiden. Då avsikten är att lacka synliga sidor sju gånger, tar det ungefärligen en månad innan t.ex. ett skott är färdigbehandlat.
Det är många delar som ska lackas så det får ske i etapper, vilket gör att målningsperioden totalt blir drygt två månader.
Pentryt är nästa del att renovera före lackning.Första uppgift blir att lägga på en “förhöjningslist”, som ger 7 mm extra utrymme på höjden för köket, detta behövs då iläggsluckan över köket tidigare legat och “ridit” på köket. Läckage från diskho har fått limmet i plywooden att släppa och de olika fanerskikten hänger ej längre ihop, åtgärdas med limning.
När pentryt står fritt, utan förankring i båtskrovet, märks det tydligt hur smäckert det är hopmonterat.
Skivor svajar och bågnar, även om det blir betydligt bättre när pentryt åter är på plats i båten, så förstärker jag alla horisontala skivor med lister, som limmas och skruvas på undersidan av skivan.
Vi har aldrig varit nöjda med förvaringsutrymmet, som nås genom att lyfta på en lucka i pentryts “bänkskiva”.
Här tänkte vi istället montera en utdragbar låda, efter inlägg på Albinklubbens hemsida fick vi det lysande förslaget av Tommy Malmgren att montera två lådor, vilket han har gjort.
Efter mätande konstaterades det att utrymmet är minimalt i på höjden, 153 mm, tydligen höjt i senare byggda båtar då Tommy hade 183 mm, men det ska gå att få in två lådor även vid den lägre höjden.
Rullagrade glidlister inköptes på Biltema, som har dem i varierande längd och vi valde så långa som fick plats.
För att minimera platsbehovet tillverkade jag lådbottnarna av 2 mm aluminiumplåt, som popnitades fast i glidlisterna.
En vinkelbockad aluminiumplåt fungerar som montagevinkel för lådfronterna.
Själva lådorna  ska vara lådinsatser för bestick till vanliga kökslådor, problemet här var att hitta så smala som behövs här, normalt är kökslådor i modul 40 cm eller bredare, här behövdes smalare lådor.
Hos Torebrings hittade vi lådinsatser 230 mm breda, vilket är exakt vad som får plats, dessutom är de ordentligt långa. Inhandlades via webben till ett väldigt rimligt pris.
För att få ett ordentligt stopp för lådan så den ej åker ut när båten rullar, borrade o gängade jag 3mm hål i glidlisten på lådan och skruvade ner en kort skrov, som låser mot främre “hjulet” i rullagringen.
När lådan ska dras ut lyfter man lådan något uppåt och drar ut den.
Lådfronter tillverkades av sidorna i den gamla batterilådan, vilken var i dåligt skick och tidigare ersatts med en nytillverkad.